Înființată în 1994, Vectra Eurolift Service este unic distribuitor pentru România al mărcilor de stivuitoare YALE și Balkancar Record. Deși, inițial, compania comercializa doar baterii de tracțiune pentru electrostivuitoare, produse de Energia Bulgaria, treptat portofoliul de produse s-a diversificat, firma adăugând la obiectul de activitate comercializarea de piese de schimb pentru stivuitoare, produse de 6 Septembrie Sofia și Balkancar Record Plovdiv. În anul 1999 Vectra a realizat un nou pas în dezvoltarea portofoliului de activități, devenind distribuitor național pentru stivuitoarele marca Balkancar Record Plovdiv.

Începând cu anul 2000, gama de produse comercializate s-a extins cu echipamente de depozit VENI@Co Sofia, stivuitoare Om Pimespo Carrelli Elevatori Italia, iar din 2010 și până la sfârșitul anului 2014 Vectra Eurolift Service a fost dealer exclusiv în România al echipamentelor de ridicat Nissan Forklift Europe B.V.

Începutul anului 2015 a adus o schimbare majoră în portofoliul companiei, Vectra devenind dealer exclusiv în România al brandului de stivuitoare YALE, unul dintre cei mai importanți producatori la nivel mondial de stivuitoare. Numirea companiei Vectra Eurolift Service ca dealer exclusiv pe vânzări și service, întărește poziția YALE ca brand din ce în ce mai important pe piața europeană a echipamentelor de manipulat mărfuri. Având la dispoziție gama foarte largă de stivuitoare și echipamente de depozit a lui Yale®, Vectra Eurolift Service poate oferi acum soluții pentru cele mai diverse solicitări din partea clienților și cele mai complexe aplicații.

Vectra Eurolift Service oferă o gamă completă de produse și servicii în domeniul echipamentelor de ridicat și manipulat mărfuri:

• vânzare de echipamente de ridicat și transportat la sol noi și second-hand: motostivuitoare Diesel și GPL, electrostivuitoare, electrocare, electrotranspalete cu și fără catarg, transpalete manuale hidraulice și alte echipamente de depozit precum order-picker, reach-truck și multidirecționale, marca YALE și BALKANCAR RECORD;
• închiriere de echipamente pe perioade scurte sau de până la 5 ani în sistem full rental cu full service;
• furnizare de piese de schimb, baterii de tracțiune MIDAC Italia, stații de încărcare a bateriilor marca PBM Italia, anvelope și roți pline pentru echipamentele de ridicat și transportat la sol;
• service, revizii și mentenanță periodică pentru echipamente de ridicat asigurate de 18 echipe mobile (cu autospeciale dotate corespunzător) din București, Cluj Napoca, Timișoara, Piatra Neamț și Brașov;
• reparații capitale efectuate în atelierul propriu de 450 mp. din București;
• întocmire de documentații în vederea obținerii autorizației de funcționare CNCIR/ISCIR, servicii de RSVTI, obținere de carnete de stivuitorist și servicii de evaluare ale echipamentelor second hand;
• servicii de buy-back ale stivuitoarelor vechi;
• transport stivuitoare cu platforme proprii specializate.

În ceea ce privește personalul companiei, calificarea acestuia este foarte importantă, iar motto-ul care îl caracterizează în desfășurarea activității este: “promptitudine, eficiență și seriozitate”. Recrutările de personal se fac în funcție de recomandări și se preferă formarea fiecărui specialist în cadrul companiei. Întregul colectiv este format din 40 de angajați: managementul, tehnicienii, oamenii de vânzări, specialiștii din atelierul de reparații.

Cu o experiență de aproape 20 ani în domeniul stivuitoarelor, Vectra Eurolift Service oferă produse și servicii de înaltă calitate, cu un profesionalism desăvârșit. Astfel, de-a lungul timpului, portofoliul de clienți al companiei s-a îmbogățit cu nume mari precum Urgent Cargus, Kober, Romstal, Monsanto România, Black Sea Suppliers, OMV Petrom, Policolor, Interbrands M&D, Vrancart, Elsid Titu.