Blue Point si Red Line pentru stivuitoare si alte echipamente de manipulat marfuri

 

Domeniul manipularii marfurilor prezinta numerosi factori de risc care pot produce pagube insemnate daca nu se iau masuri de siguranta. Doua dintre cele mai importante aspecte in asigurarea unui mediu de lucru sigur il reprezinta utilizarea echipamentului potrivit tipului de aplicatie si o intretinere temeinica a acestuia.
Accidentele in care sunt implicate stivuitoare si implicit operatorii acestora, pot duce nu doar la leziuni fizice si pagube materiale, dar si la procese legale si afectarea reputatiei companiei in cauza.

Conform statisticilor OSHA (institutie care se ocupa cu sanatatea si siguranta ocupationala), la fiecare 3 zile au loc accidente fatale in care sunt implicate stivuitoare. De asemenea, in 40% din accidente sunt implicati pietoni.
Pentru reducerea riscurilor producerii unor astfel de accidente, stivuitoarele pot fi dotate cu lumini de avertizare tip Blue Point si Red Line.

Blue Point este un reflector LED care ii avertizeaza pe ceilalti operatori din depozite asupra apropierii unui stivuitor in zona de lucru. Acest indicator luminos este eficient in mediile cu zgomot ridicat si in intersectiile dintre culoare cu vizibilitate scazuta. Reflectorul poate fi montat usor in fata sau in spatele cabinei operatorului. Atunci cand este pozitionat intr-un unghi de 45 o , acesta proiecteaza o lumina albastra pe podeaua depozitului pe o distanta de cativa metri fata de stivuitor. Acest lucru ii va atentiona pe ceilalti operatori asupra faptului ca se apropie un stivuitor.

Specificatii tehnice:
– Reflector incastrat intr-un suport de aluminiu, ce atenueaza vibratiile;
– Fascicul de lumina cu un impact puternic;
– Usurinta privind instalarea;
– Montaj universal;
– Consum scazut de curent.

Avertizorul luminos de tip Red Line proiecteaza o linie rosie pe podea, in apropierea stivuitorului, astfel incat pietonii sa vada zona in care accesul lor este interzis. Luminile Red Line pot fi montate atat pe partile laterale ale utilajului, cat si pe spate si/sau pe fata.
Reflectoarele sunt pozitionate astfel incat sa nu afecteze desfasurarea activitatii operatorului atunci cand se urca pe stivuitor sau cand coboara.
Atat luminile de tip Blue Point cat si cele de tip Red Line se pot monta pe orice fel de echipament care este utilizat in mod special in interiorul depozitelor. Aceste utilaje pot fi de tipul celor cu operator pe scaun sau pe platforma, echipamente de tractare, motostivuitoare Diesel si GPL sau electrostivuitoare. Desi aceste lumini sunt rezistente la intemperii si ar putea fi folosite si in exterior, ele nu sunt eficiente pe timpul zilei. Daca este totusi necesar sa fie utilizate in afara depozitelor, se recomanda ca acest lucru sa se intample pe parcursul noptii.

Asigurarea sigurantei tuturor operatorilor trebuie sa fie esentiala pentru orice companie ce desfasoara activitati logistice. In acest sens, consultantii Vectra va pot ajuta cu solutii personalizate in functie de tipul aplicatiei.

Daca doriti informatii suplimentare, puteti transmite un email pe adresa office@vectra.ro