Un nou produs in portofoliul Yale: Echipamente cu ghidaj automat (fara operator)

Ca urmare a cercetarilor aprofundate realizate de Yale in mai bine de un deceniu in domeniul solutiilor automatizate, producatorul american de stivuitoare a lansat in toamna acestui an gama echipamentelor cu ghidaj automat, fara operator.

Prezentarea lor oficiala a avut loc in cadrul evenimentului „This is Yale”, care s-a desfasurat in Septembrie, in apropierea orasului Dusseldorf, Germania.

Pentru cine sunt recomandate?

Acest tip de echipamente sunt ideale pentru operatorii logistici care desfasoara aplicatii usoare si repetitive, ce pot fi automatizate. In acest mod, forta de munca existenta poate fi redirectionata catre activitati cu o valoare mai ridicata. In functie de tipul aplicatiei, solutia poate prevedea un singur echipament sau o flota intreaga.

De ce sa alegeti Yale?

Echipamentele fara operator sunt proiectate sa ofere aceeasi fiabilitate si usurinta in utilizare, precum echipamentele clasice proiectate de Yale, oferind automatizare la costuri reduse de operare.

Centrul acestei solutii il reprezinta utilizarea tehnologiei de navigatie Balyo, lider al industriei de ghidaj automat. Utilizarea echipamentelor fara operator nu necesita o infrastructura speciala, utilajele pot opera in mod autonom fara a avea nevoie de cabluri, magneti sau reflectoare. Ron Farr, Warehouse Solutions Manager pentru Yale, declara cu ocazia evenimentului „This is Yale”: „Utilajele cu ghidaj automat pot integra o varietate larga de aplicatii privind manipularea marfurilor, sporind productivitatea in special pentru utilizatorii din cadrul lantului de aprovizionare.”

Ce echipamente sunt incluse in gama cu ghidaj automat?

Portofoliul actual de echipamente cu ghidaj automat cuprinde trei modele:

– Order picker MO10-25

– Echipament de tractare MO70T

– Contrabalansat MC10-15

Cum este imbunatatita productivitatea?

Utilajele Yale fara operator pot fi folosite pentru aplicatii specifice liniilor de productie, pentru transportul marfurilor intre diverse puncte sau pentru manipularea paletilor catre masina de paletizare.

Echipamentele au un dublu design astfel incat ele sa poata fi utilizate si manual atunci cand se desfasoara aplicatii ce nu pot fi automatizate. Acest lucru elimina necesitatea unui echipament separat si ofera clientilor flexibilitatea de a satisface cerintele neasteptate.

Totodata, senzorii de inalta tehnologie incorporati pentru detectarea obstacolelor, ajuta utilajul sa anticipeze si sa reactioneze la factorii de mediu, controland viteza acestuia pentru o deplasare mai usoara si eficienta.

Pentru informatii suplimentare, puteti vizita pagina Robotics sau puteti contacta dealerul Yale in Romania pe adresa office@vectra.ro .