• Servicii RSVTI

Servicii RSVTI

Autorizari, autorizatii si RSVTI

Vectra Eurolift Service este dealer autorizat de stivuitoare, transpalete si echipamente de depozit marca YALE. Este de asemenea certificata de AEROQ pentru implementarea sistemului de management al calitatii si de ISCIR ca societate autorizata sa faca interventii si reparatii asupra stivuitoarelor si a altor echipamente de ridicat si transportat la sol. Este de asemenea autorizata de ISCIR sa furnizeze servicii de RSVTI pentru stivuitoare si alte echipamente de ridicat.

INFORMATII UTILE SI NECESARE PENTRU DETINATORII SAU UTILIZATORII DE STIVUITOARE SI ALTE ECHIPAMENTE DE RIDICAT:
Autorizatie de functionare ISCIR eliberata de unitatea teritoriala ISCIR in raza careia se afla, pentru a putea functiona in conditii legale. Aceasta se obtine pe baza urmatoarelor documente:
cartea tehnica a utilajului – electrostivuitor, motostivuitor, transpalete electrica- (partea de constructie) – furnizata de vanzator
declaratie de conformitate a stivuitorului, transpaletei electrice (eliberata de producator) – furnizata de vanzator
proces-verbal cu probele de casa pentru stivuitor sau transpaletei electrice – furnizat de vanzator
manual de utilizarea stivuitorului sau a transpaletei electrice in lb. romana – furnizat de vanzator
autorizatie (carnet) de stivuitorist pentru persoana care opereaza cu stivuitoare (inclusiv pentru transpalete electrice)
contract de service pentru intretinerea periodica incheiat cu o firma autorizata ISCIR pentru reparatii stivuitoare
contract cu RSVTI (responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor)

Dupa obtinerea autorizatiei de functionare, fiecare utilaj va avea CARTEA ECHIPAMENTULUI eliberata de ISCIR.

Ce face firma intretinatoare

VERIFICARE SI INTRETINERE PERIODICA

verifica si intretine periodic echipamentul (electrostivuitor, motostivuitor sau transpaleta electrica) si mentioneaza in scris fiecare verificare in Registrul de evidenta a supravegherii; lista cu operatiunile exacte (verificari, ungeri, gresari, completari) va fi inclusa in contract.
raspunde pentru operatiunile facute si garanteaza buna functionare a echipamentului (electrostivuitor, motostivuitor sau transpaleta electrica) in conditii de normale de exploatare
pentru activitatea de intretinere periodica beneficiarul NU plateste cheltuieli de deplasare deoarece firma intretinatoare isi poate alege ziua si traseul astfel incat sa-si poata acoperi aceste cheltuieli de timp si bani din tarif.

REVIZII, REPARATII, INTERVENTII LA CERERE

efectueaza fiecare revizie tehnica conform manualului de utilizare numai la cererea utilizatorului echipamentului, in functie de numarul de ore atins de respectivul echipament.
efectueaza reparatii numai la cererea utilizatorului echipamentului, atunci cand este cazul
pentru activitatea de revizii, reparatii si alte interventii facute la cererea beneficiarului se platesc cheltuieli de deplasare.

Ce face responsabilul cu supravegherea tehnica a instalatiilor (RSVTI)

intocmeste registrul de evidenta cu urmarirea efectuarii verificarilor tehnice periodice pentru fiecare echipament in parte (electrostivuitor, motostivuitor sau transpaleta electrica);
urmareste efectuarea verificarilor periodice;
urmareste si pregateste echipamentele pentru verificarile tehnice oficiale (prelungirea autorizatiei de functionare ISCIR) si participa efectiv impreuna cu inspectorul ISCIR desemnat la acestea.
instruieste periodic (obligatoriu odata la 6 luni) personalul deservent (se intocmeste un document specific)
verifica si prelungeste valabilitatea carnetelor de stivuitorist (RSVTI este abilitat in acest sens dupa verificarea cunostintelor operatorilor).

CONCLUZIE

Asigurati-va ca stivuitoarele si transpaletele Dvs. functioneaza legal, au autorizatie de functionare valabila.

Reviziile pot fi mai dese sau foarte rare, functie de numarul de ore de functionare si de recomandarile producatorului, insa verificarea periodica de catre o firma autorizatata in acest sens este benefica pentru Dvs. pentru o buna functionare a echipamentelor (verificare, curatare, gresare, depistarea la timp a unor defectiuni care, neremediate la timp, pot crea defectiuni ulterioare majore sau chiar accidente de munca).

Pentru a primi o oferta concreta si personalizata avem nevoie de tabelul cu echipamentele si locatiile echipamentelor pe adresa de mail: service@vectra.ro

Alte servicii pe care le putem oferi:
intocmirea documentatiei si obtinerea autorizatiei de functionare pentru fiecare echipament (electrostivuitor, motostivuitor sau transpaleta electrica)
obtinerea carnetului de stivuitorist de catre personalul deservent al echipamentelor.

Categorie: