Echipamentele Yale ajuta Bonduelle sa-si mentina productivitatea chiar si sub presiune

Expertii Yale dedicati industriei alimentare inteleg provocarile asociate manipularii marfurilor perisabile in depozitele frigorifice. Acest lucru reprezinta esenta parteneriatului de succes de mai bine de 10 ani dintre dealerul Yale din Polonia si fabrica de legume congelate Bonduelle din Gniewkowo.

Anual, fabrica Bonduelle proceseaza aproximativ 30.000 tone de legume. Acestea sunt supuse unui proces lung si complex pe parcursul caruia legumele sunt spalate si inghetate inainte de a fi gata de livrare catre consumatori. In tot acest timp, echipamentele de manipulat joaca un rol crucial in buna desfasurare a activitatilor in fabrica.

Flota actuala a fabricii este formata din 40 de stivuitoare Yale inchiriate pe termen lung: reach truck-uri MR14-25, electrostivuitoare in 4 roti ERP16-20VF, motostivuitoare GPL16-20VX si GPL20-35VX. Conditiile de lucru variaza de la mediile de refrigerare (0 – 40C) pana la depozitele frigorifice dedicate unde temperatura coboara pana la -180C. In astfel de situatii, sunt necesare solutii personalizate privind pregatirea echipamentelor pentru lucrul in medii cu temperatura controlata.

Stivuitoare personalizate pentru depozite frigorifice

Utilajele Yale furnizate de catre dealerul polonez sunt echipate cu cabine dotate cu geam termic incalzit, dubla izolatie si, in interior, incalzire termostatica. Aceasta echipare speciala ofera operatorilor un mediu de lucru confortabil si totodata reduce riscul de aburire a geamurilor atunci cand se face trecerea prin depozite cu temperaturi diferite. Dar proiectarea cabinelor reprezinta doar o parte din solutia oferita de Yale.

In fabrica Bonduelle din Gniewkowo, produsele semi-finite sunt depozitate in bloc, in timp ce produsele finite sunt paletizate. Culoarele de lucru din aceste depozite sunt foarte inguste iar singura solutie era aceea de a proiecta un reach truck cu o latime mai mica. Astfel, cu ajutorul Biroului de Inspectii Tehnice din Polonia, Yale a putut realiza o versiune mai ingusta a modelelor sale de reach truck.

In flota Yale din fabrica Bonduelle sunt majoritare reach truck-urile, acestea manipuland marfuri la inaltimi de pana la 8,5 metri. Utilajele sunt echipate cu un catarg special care le permite sa ridice aceeasi greutate pe parcursul intregii inaltimi de ridicare.

Flota este completata cu electrostivuitoare cu capacitati de ridicare de 1,6 tone si motostivuitoare cu capacitati cuprinse intre 1,8 si 2,5 tone, dotate cu dispozitive rotative, ce desfasoara activitati in afara depozitelor. Majoritatea echipamentelor opereaza 7 zile pe saptamana, cu un regim de lucru in 3 schimburi si sunt dotate cu extractie laterala a bateriei de tractiune. Acest aspect reduce timpul de imobilizare a utilajelor cauzat de schimbarea acumulatorilor.

Motostivuitor Yale Veracitor

Parteneriatul cu dealerul Yale – cheia succesului

Majoritatea utilajelor din fabrica Bonduelle din Gniewkowo opereaza in baza unui contract de inchiriere pe termen lung, pentru o perioada de 5 ani, la finalul caruia echipamentele sunt inlocuite cu altele noi. Stivuitoarele si echipamentele de depozit care sunt utilizate mult mai intens, sunt inchiriate pentru o perioada de 3 ani.

De asemenea, dealerul Yale din Polonia detine in cadrul fabricii Bonduelle un tehnician de service dedicat. Pe parcursul perioadelor de varf, echipa de service este marita cu inca doi tehnicieni.

Colaborarea indelungata dintre dealerul Yale din Polonia si producatorul de legume congelate Bonduelle reprezinta o dovada clara a profesionalismului ce sta la baza solutiilor logistice oferite de catre producatorul de stivuitoare.