Stivuitor manipulare hartie

Solutii logistice pentru industria reciclarii hartiei

De la blocuri de hartie reciclata si pana la foi finite, hartia este utilizata in numeroase domenii si aplicatii. Manipularea acesteia ridica o serie de provocari din punct de vedere tehnic. Producatorul de stivuitoare Yale nu doar ca intelege aceste provocari, ci si anticipeaza evolutia acestui sector.

Caracteristicile mediului de lucru

Reciclarea hartiei reprezinta sectorul cu cea mai mare crestere din aceasta industrie. Hartia destinata reciclarii poate afecta negativ performanta stivuitorului utilizat pentru manipulare. Reziduurile patrund in compartimentul motorului si blocheaza fluxul de aer ceea ce duce la supraincalzire. Depozitarea deseurilor se face in spatii inchise iar acest lucru influenteaza, de asemenea, modul de functionare a utilajului.

Stivuitoare proiectate pentru manipularea deseurilor de hartie

Yale a dezvoltat o serie de specificatii tehnice, speciale pentru industria hartiei. Modelele de stivuitoare proiectate de Yale pentru acest domeniu sunt echipate astfel incat sa poata opera in conditii dificile de lucru, caracterizate de un grad ridicat de praf si murdarie. Motostivuitoarele Veracitor VX, pe langa caracteristicile de imbunatatire a performantei, sunt dotate cu frane in baie de ulei, radiatoare combinate care racesc atat lichidul de racire a motorului, cat si uleiul de transmisie. De asemenea, este inclusa si functia de spalare automata a murdariei din comportamentul motorului. Display-ul electronic ofera feedback operatorului asupra greutatii ridicate, in timp real.

Modelul de stivuitor Yale GDP50VX, in echiparea „Cool Truck” pentru aplicatii cu functionare extrema, beneficiaza de un ventilator hidraulic cu functie de inversare cu autocuratare si de un cadru complet inchis pentru a minimiza volumul resturilor de hartie care pot ajunge in compartimentul motorului.

Industria hartiei reprezinta un mediu de lucru provocator pentru producatorii de stivuitoare. De aceea, utilajele trebuie sa tina pasul cu tehnologia, sa fie productive si fiabile.

Daca doriti sa aflati ce alte solutii logistice exista in domeniul reciclarii hartiei, ne puteti trimite solicitarile Dvs pe adresa de email vanzari@vectra.ro.