Stivuitor depozite frigorifice

Cum sa optimizati operatiunile logistice in depozitele frigorifice din industria alimentara

Manipularea alimentelor congelate in depozite frigorifice este caracterizata printr-o serie de cerinte foarte specifice. De la controlul strict al temperaturii optime si respectarea standardelor de igiena, la indeplinirea rapida si corecta a comenzilor si pana la abordarea perioadelor de varf si a deficitului fortei de munca, operatiunile logistice in depozitele frigorifice se confrunta zilnic cu numeroase provocari.

Din aceste considerente, pentru astfel de aplicatii sunt necesare echipamente eficiente care pot lucra in conditiile dure ale depozitelor frigorifice. Yale Lift Truck Technologies dispune de stivuitoare si echipamente de depozit care sunt proiectate special pentru a indeplini necesitatile operatorilor care lucreaza in depozite frigorifice.

Confort si siguranta pentru stivuitorist

Lucrul intr-un depozit frigorific poate fi complex din punct de vedere fizic si mental pentru operatori, acestia fiind nevoiti sa faca fata temperaturilor scazute, vizibilitatii reduse si suprafetelor alunecoase. Stivuitoarele electrice tip reach truck marca Yale® pot fi echipate corespunzator pentru a imbunatati experienta stivuitoristului.

Spre exemplu, reach truck-ul Yale model MR14-25 poate fi echipat cu cabina incalzita, oferind confort si protectie pentru operator in mediul frigorific. Cabina dispune de materiale izolatoare si de un sistem de circulare a aerului care retin caldura la interior si mentin o temperatura confortabila pentru operator. Utilizatorul isi poate regla nivelul de incalzire prin intermediul a patru setari, iar sistemul se opreste automat atunci cand usa cabinei este deschisa sau cand stivuitorul este oprit.

O atentie speciala a fost acordata, de asemenea, celor mai mici detalii. In depozitele frigorifice, operatorii de stivuitoare poarta imbracaminte voluminoasa si manusi. Tinand cont de acest lucru, usile cabinelor de pe stivuitoarele Yale sunt usor de deschis si de inchis. In interiorul cabinei, pedalele sunt late pentru a oferi mai mult spatiu operatorului si usurinta in manipularea utilajului.

Yale va ajuta sa mariti spatiul de depozitare

Distribuitorii de alimente congelate au adesea nevoie sa mareasca capacitatea de stocare a depozitelor, reducand in acelasi timp consumul de energie si costurile de operare. Echipamentele reach truck marca Yale sunt proiectate pentru a creste eficienta aplicatiilor din depozitele frigorifice. Modelul MR14-25 reprezinta o solutie fiabila pentru operatiunile din depozit. Avand inaltimi de ridicare de pana la 14m, acest stivuitor permite utilizarea optima a spatiului de depozitare pe verticala.

Mentineti curatenia

Igiena si curatenia, atat in transportul cat si in manipularea marfurilor congelate, au o importanta vitala. Transpaleta electrica fara catarg marca Yale model MP16-22, cu operator pedestru, poate fi proiectata special pentru a fi utilizata in industria alimentara, daca este necesar. Piesele componente sunt tratate chimic astfel incat sa fie mai rezistente la coroziune, ajutand echipamentul sa functioneze normal in conditii de frig.

Solutii flexibile personalizate in functie de nevoi

Aplicatiile privind distributia produselor congelate prezinta diverse particularitati in functie de tipul alimentelor, al clientilor si pietelor de desfacere. Vectra pune la dispozitia clientilor sai o gama larga de stivuitoare si utilaje de depozit marca Yale, proiectate in functie de tipul operatiunilor logistice. Daca sunteti in cautarea unui stivuitor care sa aduca un plus de valoare afacerii cu distributia produselor congelate, puteti contacta unul dintre consultantii Vectra trimitand un email pe adresa vanzari@vectra.ro.