Yale – Soluția logistică în manipularea bobinelor de carton

Domeniul manipulării mărfurilor este unul foarte dinamic, cu numeroase provocări pentru operatorii logistici.

Cu o experiență de peste 23 de ani pe piața stivuitoarelor din Ronia, Vectra Eurolift Service oferă soluții logistice pentru o mare diversitate de aplicații, punând la dispoziție o gamă largă de echipamente marca Yale.

Un utilaj interesant comercializat de tre Vectra îl reprezintă Yale ERP35 VL, electrostivuitor în 4 roți dotat cu dispozitiv pentru manipularea bobinelor de carton. Acest stivuitor a fost livrat la începutul anului 2017 către compania Abzac România, un important producător de tuburi și colțare de carton. Necesitatea unui astfel de echipament a venit din tipul aplicației desfășurate de operatori în depozitul Abzac România de lângă Ploiești. Astfel, electrostivuitorul Yale dotat cu rotator este folosit pentru transferul bobinelor de carton din tir și transportul lor până în zona de producție. Numărul mediu de bobine manipulate într-o zi de către Abzac România este de 20-25 bucăți.

Un alt aspect de care s-a ținut cont în alegerea electrostivuitorului Yale ERP35 VL l-a reprezentat și faptul că era necesar un utilaj care să poată asigura o productivitate ridicată într-un regim de lucru intens. La Abzac România se lucrează în două schimburi, în intervalul orar 07:00 – 24:00.

Lnd în considerare toate aspectele menționate, Vectra Eurolift Service a configurat un echipament fiabil, care să faciliteze munca operatorilor, maximizând în același timp eficiența. Proiectat pentru aplicații intense, acest electrostivuitor Yale, tip ERP35 VL, are o capacitate de ridicare de până la 3500 kg și o înălțime de ridicare de până la 4610 mm. Echipat cu o baterie de tracțiune de 80V/700Ah, acest stivuitor electric în 4 roți asigură un grad ridicat de operativitate la costuri scăzute de energie. Rotatorul montat pe electrostivuitor, destinat manipulării bobinelor, asigură o vizibilitate excelentă asupra paletului și poate efectua o rotație de 360 grade.

Printre caracteristicile de performanță care au recomandat acest electrostivuitor Yale se numără:

Panou de control cu 4 module de performanță, în funcție de caracteristicile stivuitoristului;

Sistem HiP (High – Performance) care asigură viteza de deplasare (chiar și cu încărcătură) la un consum scăzut de energie;

Opțiunea YaleStop este setată automat prin panoul de control astfel încât frâna la parcare să fie activă atunci când stivuitorul staționează, acest aspect asigurând operatorului siguranță în momentul în care încarcă și descarcă marfa.

Electrostivuitorul Yale ERP35 VL a fost special creat pentru a oferi operatorului un mediu de lucru confortabil, având cel mai redus nivel de vibrații resimțit de către stivuitorist în timpul aplicațiilor. Sistemul de propulsie și suspensiile scaunului atenuează vibrațiile resimțite de utilizator.

Principalele motive pentru care Abzac România a ales echipamentul Yale au fost experiența deținută în acest domeniu de către Vectra Eurolift Service, buna comunicare și înțelegerea exactă a aplicației.