Un nou an incheiat cu succes de catre Vectra

Vectra Eurolift Service a continuat si in anul 2019 sa-si pastreze ritmul de crestere pe piata romaneasca de stivuitoare si echipamente de depozit. Compania a atins o cota de piata de peste 6% si, pentru al cincilea an consecutiv, a depasit targetul stabilit impreuna cu producatorul american de stivuitoare marca Yale. Astfel, la sfarsitul anului 2019 Vectra a comandat echipamentul cu numarul 1250.

Echipamentele electrice, tot mai solicitate

Orientarea pietei spre echipamente electrice, prietenoase cu mediul inconjurator, s-a mentinut si in 2019. Modelele de stivuitoare Diesel si GPL au continuat sa piarda teren in fata electrostivuitoarelor in 3 sau 4 roti. Din gama de electrostivuitoare, cel mai bine vandut model a fost Yale VT15. Avand o capacitate de ridicare de 1500 kg si inaltimi de ridicare de peste 7 metri, modelul de stivuitor electric in 3 roti din aceasta serie este ideal pentru aplicatiile intensive ce se desfasoara in spatii inguste sau pe platformele de incarcare si descarcare a tirurilor. Yale VT15 este un electrostivuitor usor de manevrat si beneficiaza de un consum scazut de energie. Utilajul se comercializeaza intr-o echipare Premium, cu translatie laterala a furcilor, doua motoare de tractiune in tehnologie AC, servodirectie, anvelope superelastice non-marking, etc.

Vanzari in crestere pentru echipamentele de depozit marca Yale

Cele mai bine vandute echipamente de depozit in 2019 au fost transpaletele electrice fara catarg, cu platforma pentru operator model MP20X, transpalete electrice cu catarg model MS12 si reachtruck model MR14.

Transpaleta electrica fara catarg Yale MP20X, robusta si puternica, a fost proiectata pentru aplicatii cu regim intens, fiind destinata deplasarii paletilor in spatii interioare, pe distante mari. Cu o capacitate de transport de 2000 kg, acest model de transpaleta ofera o ergonomie ridicata. Liza electrica fara catarg MP20X este prevazuta cu o platforma spatioasa si brate laterale rabatabile pentru siguranta sporita a operatorului si confort. In dotarea standard a echipamentului este inclusa si servodirectia FLY-BY-WIRE, cea mai performanta din piata de specialitate.

Transpaleta electrica cu catarg model Yale MS12 cu operator pedestru are o capacitate de ridicare de 1200 kg, fiind destinata manipularii marfurilor la inaltimi de pana la 4200 mm. Usor de manevrat si cu o ergonomie sporita, acest model de transpaleta ajuta la maximizarea productivitatii in domeniul logistic. Seria de transpalete electrice cu catarg ale producatorului Yale include, de asemenea, modele cu capacitati de ridicare de 2000 kg si inaltimi de ridicare de peste 6020 mm.

Modelul de reachtruck Yale MR14 a fost in 2019 un echipament foarte solicitat datorita caracteristicilor sale tehnice. Avand un design robust, acest utilaj poate ridica marfuri cu o greutate de pana la 1400 kg, la inaltimi ce pot atinge 11500 mm. Reachtruck-ul tip MR asigura operatorului un confort sporit, fiind echipat cu scaun cu suspensie reglabila, functii hidraulice controlate prin joystick si spatiu generos in cabina utilizatorului.

Achizitie sau rental. Ce au ales operatorii logistici?

In 2019 s-a observat o mentinere a trendului din ultimii doi ani cu privire la modalitatea financiara de achizitie a echipamentelor de ridicat. Unul dintre criteriile importante care au stat la baza cumpararii unui utilaj l-a reprezentat optarea fie pentru achizitie directa, fie pentru rental. Astfel, tot mai multi logisticieni au ales varianta inchirierilor pe termen lung. Comparativ cu anul 2018, Vectra a inregistrat o crestere de 20% pe segmentul serviciilor tip rental. Majoritatea clientilor provin din zona de automotive, sectorul logistic si productie.

An aniversar: 25 de ani in domeniul stivuitoarelor

Vectra Eurolift Service a sarbatorit in 2019 implinirea a 25 de ani de activitate pe piata de stivuitoare din Romania. Cu un efectiv de peste 70 angajati, compania a marcat acest moment printr-un eveniment dedicat logisticii, la care au luat parte principalii furnizori de stivuitoare marca Yale si echipamente de tractare MasterMover, precum si numerosi clienti.