5 modalitati prin care stivuitoarele Yale pot ajuta la optimizarea productivitatii in industria farmaceutica

Industria farmaceutica este strict reglementata pentru a proteja sanatatea publica si pentru a asigura furnizarea constanta a medicamentelor cu proprietati terapeutice dovedite si fara efecte adverse. Legislatia UE privind productia si furnizarea de medicamente subliniaza necesitatea accesibilitatii, sustenabilitatii si a unor standarde ridicate de mediu pe intregul lant de aprovizionare.

Regulile privind siguranta produsului prezinta o provocare majora pentru logistica, in productie si in lantul de aprovizionare. Investitia in noi tehnologii este esentiala pentru a permite companiilor sa se adapteze fara probleme la schimbarile conditiilor de pe piata – fara a-si epuiza resursele financiare.

Iata 5 modalitati de a mentine o productivitate optima pe masura ce industria farmaceutica se extinde:

1. Cresterea capacitatii de stocare

Numarul in crestere al unitatilor de pastrare a stocurilor (SKUs) in industria farmaceutica poate depasi capacitatea depozitului si poate necesita modificari ale structurii, rafturi suplimentare si ridicarea comenzilor la un al doilea nivel. In plus, cresterea traficului in depozit poate incetini productivitatea.

Stivuitoarele mai mici sunt mai adaptabile si pot ajuta la eliberarea de spatiu de stocare suplimentar. Stivuitoarele de ridicat pe mai multe nivele ale Yale, precum MO10-25, permit noi strategii de organizare a rafturilor, care pot reduce numarul de culoare de lucru. Dimensiunea stivuitorului permite, de asemenea, o mai mare flexibilitate in spatiile stramte.

2. Telematica pentru transparenta

Industria farmaceutica este un activ important pentru economia UE, insa autenticitatea si siguranta fiind prioritare in agenda lantului de aprovizionare, neconformitatea poate fi costisitoare.

Telematica ofera transparenta in operatiunile depozitului si poate ajuta la anticiparea problemelor potentiale. Yale Vision ofera o vedere de ansamblu in timp real a miscarilor utilajului pentru a optimiza traiectoria produsului de la producator la utilizatorul final. De asemenea, monitorizeaza comportamentul operatorului pentru a incuraja conformitatea cu cele mai bune practici, ceea ce poate reduce daunele evitabile, poate prelungi durata de viata a stivuitorului si a bateriei, si poate mentine o eficienta constanta in manipularea marfurilor.

3. Utilaje potrivite in conditii dificile

Reglementarile farmaceutice ale UE privind furnizarile transfrontaliere isi propun sa minimizeze riscul si sa asigure siguranta si calitatea medicamentelor. Procesele de fabricatie pot genera aburi sub presiune ridicata, apa calda si substante chimice corozive care pot afecta durata de viata a echipamentelor.

Stivuitoarele marca Yale sunt intretinute folosind lubrifianti non-toxici, facandu-le sigure pentru utilizare in jurul produselor consumabile. Proiectate cu un cadru si legaturi galvanizate pentru a proteja componentele si a reduce coroziunea, modelele de stivuitoare de la Yale sunt construite pentru a rezista la coroziunea extrema in conditii dificile, prevenind astfel deteriorarea si maximizand timpul de functionare.

4. Robotizare pentru o eficienta imbunatatita

Automatizarea sarcinilor repetitive permite muncitorilor calificati sa se concentreze pe sarcini mai productive, cu valoare adaugata, ceea ce ar putea duce la o satisfactie sporita in munca si la cresterea ratei de retentie a personalului. Acest lucru este esential in contextul actual, in care exista o lipsa semnificativa de forta de munca calificata.

In plus, manipularea precisa cu ajutorul robotizarii optimizeaza productia si poate minimiza riscul de eroare umana si deteriorarea incarcaturii, ceea ce poate fi costisitor in cazul marfurilor cu o valoare ridicata si poate avea consecinte grave pentru utilizatorii finali.

5. Depasirea provocarilor de productivitate

Productia si furnizarea de produse farmaceutice se desfasoara intr-un timp critic, iar companiile trebuie sa isi mențina productivitatea folosind echipamente fiabile. De exemplu, problemele continue privind mentenanta utilajelor sau timpii indelungati de reincarcare pot afecta grav productia si trebuie sa fie reduse la minimum.

Stivuitoarele echipate cu baterii lithium-ion pot functiona pana la 8 ore, necesita doar 1-2 ore pentru reincarcare si sunt robuste, contribuind la eliminarea timpului de nefunctionare datorat intretinerii bateriilor. Modelele de stivuitoare Yale cu baterii lithium-ion furnizeaza putere constanta pe intreaga durata a ciclului de descarcare si nu genereaza emisii nocive. Vectra Eurolift Service iti faciliteaza activitatea cu o gama larga de stivuitoare marca Yale, perfect adaptate nevoilor tale. Pentru cereri de oferte personalizate, puteti trimite un email pe adresa vanzari@vectra.ro iar un consultant Vectra va va contacta in scurt timp.