Provocari logistice in industria bauturilor

Apa, ceai, cafea, bauturi carbogazoase, bauturi alcoolice – fiecare om din cei 7,6 miliarde ai planetei solicita un anumit tip de bautura la un moment dat. Din acest motiv, cererea si oferta sunt uriase.

Pentru industria bauturilor, producatorul american de stivuitoare Yale ofera o gama extinsa de echipamente si atasamente special proiectate. Pe masura ce aceasta piata se dezvolta la nivel mondial, Yale Materials Handling ofera solutii fiabile in intreaga lume, prin contracte de servicii adaptabile, o gama variata de motostivuitoare, electrostivuitoare si echipamente de depozit, servicii de inchiriere pe termen scurt si lung.

Solutii potrivite pentru manipularea bauturilor

Marfurile inalte, cum ar fi sticlele in lazi paletizate, afecteaza vizibilitatea operatorului. Din aceasta cauza, stivuitoarele Yale proiectate pentru acest domeniu sunt dotate cu cabine inalte pentru operator. La modelele electrice cu contragreutate intre 2,2 t si 3,5 t, cabinele sunt ridicate cu 350 mm la sasiul standard cu extractie laterala a bateriei, sau cu 450 mm doar la sasiul standard. La motostivuitoarele cu capacitati de ridicare cuprinse intre 2,5 t si 5,5 t, cabinele sunt ridicate cu 500 mm.

Pentru o manipulare eficienta, stivuitoarele Yale pot fi echipate cu dispozitive de manevrare multi-palet Mayer sau dispozitiv rotativ Bolzoni. De asemenea, pot fi montate elemente suplimentare pe stivuitoare, pentru a spori siguranta operatorilor:

– Aparatori de noroi pentru a proteja dispozitivele atasate impotriva resturilor rutiere, crescand durata de viata.

– Acoperis pentru protectia operatorilor impotriva caderii sticlelor.

– Reducerea automata a vitezei din exterior in interior, fara a fi necesara montarea unui dispozitiv suplimentar la fata locului.

Caracteristici concepute pentru cei care isi desfasoara activitatea in industria bauturilor

Operarea stivuitoarelor in zone intunecate, sub mezanine sau in interiorul remorcilor, poate fi periculoasa atat pentru operator cat si pentru cei care lucreaza in interiorul locatiei. Pentru a minimiza riscul unor posibile accidentari, Yale ofera stivuitoare echipate cu:

– Lumini cu LED montate pe catarg pentru a reduce umbra catargului fata de luminile de lucru

– Lumini cu LED de avertizare a pietonilor (Blue Point si Red Line)

Optiuni de alimentare

Consumul de energie poate fi o problema pentru stivuitoarele electrice, fiind necesare camere sau statii de incarcare, ceea ce afecteaza atat spatiul de depozitare cat si disponibilitatea utilajelor pe parcursul incarcarii bateriilor.

Yale ofera solutii inovatoare de alimentare a stivuitoarelor si anume echiparea modelelor electrice cu baterii Lithium-ion. Printre numeroasele avantaje tehnice pe care le prezinta aceste baterii, se numara si eliminarea camerelor de incarcare (prin urmare, o mai buna valorificare a spatiului din depozit) si reducerea emisiilor de carbon la fata locului.

 

Pentru a identifica solutia ideala pentru aplicatia pe care o desfasurati in domeniul bauturilor, puteti contacta un consultant Vectra trimitand un email la adresa vanzari@vectra.ro .

Rasfoiti brosura Yale cu solutii pentru industria bauturilor.