Comertul online – tendinte si solutii logistice

Presiunea de a depozita mai mult, de a livra mai repede si de a depasi asteptarile consumatorilor

In 2020 se preconizeaza ca E-commerce-ul va deveni cel mai mare canal de retail, fapt care aduce noi provocari in domeniul depozitarii si al manipularii marfurilor. Cresterea indicatorului SKU (unitatea de pastrare a stocurilor) forteaza nevoia de extindere a spatiului de depozitare, ceea ce poate rezulta in investitii financiare majore.

Dezvoltarea rapida a comertului online pune o presiune tot mai mare asupra retailerilor nu doar din perspectiva spatiului de depozitare. Un alt aspect esential il reprezinta termenul de livrare. In medie, 69% dintre cumparatori vor renunta sa mai faca achizitii de la o anumita companie daca livrarea produselor dureaza mult timp. Cu o miza atat de mare, viteza, agilitatea si calitatea sunt imperative.

Pentru situatiile mentionate mai sus, exista solutii eficiente ce pot optimiza spatiile de depozitare la costuri rezonabile.

Dublarea capacitatii de stocare a depozitului

– Extinderea pe verticala a sistemelor de rafturi;

– Implementarea unor practici avansate de management al inventarului pentru dezvoltarea capacitatii spatiului existent.

Modernizarea flotei de echipamente

– Utilizarea unor stivuitoare si echipamente de depozit cu tehnologii avansate va imbunatati timpul de pregatire a comenzilor.

– Implementati solutii robotizate pentru a reduce operatiunile manuale si pentru a spori viteza cu care pot fi livrate bunurile catre consumator.

Logistica inversa – gestionarea retururilor

Aproximativ 33% din totalul comenzilor online sunt returnate: 23% sunt cauzate de primirea unui alt produs decat cel comandat si 20% sunt datorate primirii unor produse deteriorate. Tinand cont de avantul comertului online, gestionarea retururilor, a erorilor si a produselor deteriorate trebuie perfectionata.

– Dotarea operatorilor care pregatesc comenzile cu stivuitoare si echipamente de ridicat ergonomice va mentine productivitatea pe toata durata programului de lucru.

– Examinati ambalajul si faceti imbunatatiri acolo unde este necesar pentru a minimiza deteriorarea produsului.

– Implementati sisteme automatizate de stocare, integrate cu sistemul de management al inventarului,  pentru a accelera acuratetea in pregatirea comenzilor.

Preluati controlul si schimbati regulile jocului

Yale va propune cele mai eficiente stivuitoare in vederea cresterii productivitatii in depozitul Dvs.:

  1. Seria de transpalete electrice tip Order Picker – aceste echipamente asigura operatorului usurinta in desfasurarea activitatii, avand specificatii tehnice ce permit preluarea comenzilor de la raft mai repede si mai precis. Gama order picker cuprinde utilaje pentru rafturi joase si pentru rafturi de nivel mediu si ridicat, de pana la 4,8 metri.
  2. Seria de electrostivuitoare tip Reach Truck – echipamentele din aceasta gama sunt extrem de fiabile si se preteaza pentru numeroase tipuri de aplicatii heavy-duty. Reach truck-urile Yale pot manipula marfuri ce cantaresc pana la 2500 kg, la inaltimi ce pot atinge chiar si 12,5 metri.
  3. Seria de echipamente tip VNA – modelele din aceasta serie reprezinta solutia optima pentru aplicatiile ce presupun manipularea paletilor de marfa la inaltimi foarte mari si pe culoare inguste de lucru. Avand inaltimi de ridicare ce pot ajunge pana la 17 metri, VNA-urile Yale reprezinta solutia ideala pentru extinderea depozitelor pe verticala. Totodata, aceste utilaje beneficiaza de un cost redus de detinere, intrucat intervalul de revizie este de 1000 ore. Acest aspect scurteaza timpul de imobilizare a echipamentului in vederea mentenantei si maximizeaza productivitatea.
  4. Seria de echipamente cu ghidaj automat Yale Robotics – aceste utilaje fara operator sunt ideale pentru aplicatii usoare si repetitive, ce pot fi automatizate. Astfel, forta de munca existenta poate fi redirectionata catre activitati cu o valoare mai ridicata.

 

In vederea optimizarii costurilor cu modernizarea flotei de echipamente, Vectra va sustine cu solutii avantajoase de finantare. Pe langa optiunea unei achizitii directe, puteti lua in considerare si variantele de inchiriere pe termen lung sau cumparare prin leasing. Pentru oferte personalizate, puteti contacta oricand un reprezentant Vectra.