Wokshop despre baterii de tractiune NexSys si sisteme Forklift Safety de evitare a coliziunilor pentru stivuitoare

La inceputul lunii Iunie, Vectra Eurolift Service a organizat pentru prima oara un eveniment dedicat logisticii in parteneriat cu Enersys Batteries si Forklift Safety Systems. La workshopul care a avut loc la sediul din Bucuresti au participat 45 de clienti, cum ar fi reprezentantii companiilor Vrancart, Urgent Cargus, Interbrands M&D, Mega Image, Arabesque, etc.
Pe parcursul zilei au fost dezbatute doua teme diferite, cu o importanta ridicata pentru logisticienii prezenti la eveniment.


Primul wokshop a avut ca tema noile tehnologii din domeniul bateriilor de tractiune si a fost sustinut de Lefteris Strofyllas, Managing Director Enersys Batteries. Acesta a prezentat in detaliu tehnologia care sta la baza bateriilor NexSys, costurile si beneficiile utilizarii lor. NexSys este o baterie proiectata de Enersys prin tehnologia TPPL si echipeaza utilaje industriale, asigurand putere maxima, performanta optimizata si cost total redus cu mentenanta. Tehnologia TPPL (Thin Plate Pure Lead) reprezinta o cristalografie din Plumb pur cu numeroase proprietati:
– structura foarte fina a grilajelor le face mult mai rezistente la coroziune;
– rezistenta interna foarte mica;
– sunt acceptate incarcari rapide si chiar partiale;
– bateriile cu aceasta tehnologie sunt mai putin sensibile la descarcari profunde.


Bateriile NexSys sunt impartite in 3 categorii: Normal Duty (pentru aplicatii usoare de pana la 8 ore/zi), Standard (pentru aplicatii normale de pana la 10 ore/zi) si Fast (pentru lucrul in mai multe schimburi; durabilitate de pana la 16 ore/zi).
Principalele avantaje tehnologice ale bateriilor NexSys sunt:
– potrivite pentru incarcari de oportunitate: nu distruge bateria; mai multa putere pentru terminarea programului de lucru;
– permite incarcare rapida (se poate incarca si in timpul pauzei utilajului, oferind o autonomie mai mare);
– design sigilat: nu necesita completari cu apa distilata; nu exista riscul scurgerilor de electrolit;
– nu necesita camera speciala de incarcare a bateriilor;
– 13,6% mai multa capacitate decat o baterie echivalenta tip PzV(gel).

Cel de-al doilea workshop s-a desfasurat dupa o pauza de networking si a avut ca tema siguranta asigurata in cadrul depozitelor prin sisteme de evitare a coliziunilor pentru stivuitoare. Prezentarea a fost sustinuta de Ilie Haures, CEO Forklift Safety Systems, distribuitor in Romania al acestor tipuri de sisteme. Workshopul a fost unul interactiv, incluzand demonstratii practice cu stivuitoare pe care au fost montate sisteme de avertizare. Scenariile au fost chiar situatii reale care au loc zi de zi in orice spatiu logistic. Partea practica a prezentarii a aratat cum functioneaza o serie de sisteme pentru siguranta pietonilor, cum ar fi: sistemul activ anticoliziune, semaforizare cu LED si semafor.
Principalele subiecte pe baza carora s-a dezvoltat workshopul au fost managementul utilajelor, a sarcinii, monitorizarea vitezei si managementul performantei.
Managementul utilajelor ii permite managerului sa monitorizeze actiunile utilizatorilor, contribuind la eficientizarea procesului de lucru si a comportamentului angajatilor. Avantajele acestui sistem sunt numeroase:
– reducerea costurilor de mentenanta a utilajelor de ridicat;
– responsabilizarea utilizatorilor;
– prevenirea accidentelor la locul de munca;
– protejarea utilajelor.
Managementul sarcinii ofera posibilitatea de a seta greutatea optima de incarcare a utilajului, evitand supraincarcarea acestuia.
Sistemele de monitorizare a vitezei limiteaza comportamentul de tip „Formula 1”, pentru siguranta utilizatorilor si a celor din jur. In apropierea vitezei maxima permisa, utilajul avertizeaza utilizatorul de acest lucru, urmand ca in cazul depasirii acestei viteze managerul sa fie anuntat automat.
La sfarsitul perioadei de functionare a utilajului, sistemul transmite un raport bazat pe indicatorii de performanta specifici unei functionari normale. Aceste rapoarte pot fi accesate online, in timp real, si ajuta la eficientizarea timpului de lucru.
Vectra Eurolift Service isi propune ca evenimentul organizat in Iunie sa fie primul din seria workshop-urilor dedicate solutiilor oferite in domeniul logisticii.