Yale sarbatoreste 100 de ani de la infiintare si de la producerea primului stivuitor electric

  • In 1920, Yale & Towne au lansat primul stivuitor electric pe piata manipularii marfurilor.
  • Sarbatoarea centenarului coincide cu extinderea gamei de stivuitoare echipate cu baterii lithium-ion.
  • Yale detine o mostenire cu care se mandreste si se bazeaza pe aceasta putere ca lider progresist in industrie.

Solutiile alternative de alimentare reprezinta un aspect al pietei de manipulare a marfurilor ce se dezvolta rapid intrucat operatorii logistici devin tot mai interesati de impactul activitatii lor asupra mediului inconjurator. Pentru Yale, ideea solutiilor alternative de alimentare reprezinta un concept care a luat nastere in urma cu 100 de ani.

In 1920, Yale & Towne au introdus primul stivuitor electric pe piata manipularii marfurilor. O data cu aceasta lansare, alaturi de o gama larga de echipamente noi pentru manipularea materialelor, brandul Yale a luat nastere oficial.

De atunci, Yale a dezvoltat continuu solutiile de alimentare a stivuitoarelor, aplicand deviza sa „People. Products.Productivity” pentru a intelege provocarile cu care se confrunta clientii sai si pentru a le depasi cat mai eficient.

Trecut mandru, viitor captivant!

Solutiile electrice si cele alternative au jucat mereu un rol important in istoria Yale.

  • Yale si Towne au proiectat in 1920 un nou echipament cu platforma, echipat cu acumulatori.
  • In 1930, Yale a dezvoltat inovatii precum servodirectia si utilizarea izolatiei de siliciu rezistenta la caldura in motoarele electrice.
  • In 1974, se inaugureaza in Greenville, North Carolina, fabrica Yale pentru productia stivuitoarelor electrice.
  • In 2009 este lansata o noua generatie de stivuitoare electrice contrabalansate.

Iain Friar, Yale Brand Manager, EMEA a declarat: “In timp ce avem o mostenire globala bine pusa la punct, Yale isi demonstreaza perspectiva orientata spre viitor investind in tehnologii precum robotica si solutii alternative de putere. Gama de utilaje Yale reflecta o industrie care este acum, mai mult ca niciodata, ghidata de impactul asupra mediului inconjurator.”

O data cu aniversarea celor 100 de ani de la producerea primului stivuitor electric, Yale anunta si extinderea gamei sale de stivuitoare electrice echipate cu baterii lithium-ion.

Extinderea liniei de electrostivuitoare cu Lithium-ion

Disponibile anterior doar la cerere, prin Departamentul de Inginerie Speciala al companiei, solutiile de alimentare cu lithium-ion sunt acum disponibile ca dotare standard pentru toata gama de echipamente electrice, de la stivuitoare contrabalansate cu capacitati de ridicare chiar si de 5500 mm, pana la transpalete electrice.

Bateriile lithium-ion ajuta operatorii logistici sa-si optimizeze aplicatiile cu mai multe schimburi de lucru, eliminand nevoia de inlocuire a acumulatorilor intre schimburi. De asemenea, spatiul folosit inainte pentru camerele de incarcare poate fi acum valorificat ca spatiu fie de productie, fie de depozitare. Seria de stivuitoare electrice echipate cu baterii lithium-ion reprezinta o alegere perfecta pentru aplicatiile din industria alimentara, cea a bauturilor si industria farmaceutica, unde mentinerea unui mediu curat este esentiala, datorita lipsei emisiilor care apar in procesul de incarcare.

 

Pentru informatii suplimentare despre gama de echipamente Yale, nu ezitati sa ne scrieti pe adresa de email vanzari@vectra.ro .