Stivuitoare pe santiere – manipularea materialelor de constructii

In luna August a anului 2020, lucrarile de constructii din Romania au inregistrat o crestere de 12,4% fata de aceeasi perioada a anului anterior, fiind totodata cea mai semnificativa evolutie din UE. De asemenea, impactul pandemiei asupra pietei materialelor de constructii a fost mai redus comparativ cu alte sectoare ale economiei.

Pentru acest domeniu care prezinta o oarecare stabilitate in contextul actual, producatorul de stivuitoare Yale Material Handling, ofera o gama diversa de utilaje si solutii logistice proiectate pentru a indeplini cele mai complexe solicitari din domeniul constructiilor.

Manipularea cu usurinta a materialelor de constructii

Stivuitoarele Yale sunt flexibile si pot fi echipate cu numeroase tipuri de atasamente pentru a manipula materiale de constructii diverse. Atasamentele hidraulice tip clamp, simple sau duble, permit manipularea caramizilor si a blocurilor de piatra cu o eficienta maximizata. Aceasta operatiune asigura o buna optimizare a productivitatii, care se traduce prin economie de timp si bani.

Atasamentele cu furci duble sau multiple sunt, de asemenea, populare in manipularea materialelor de constructii. Rezultatul este acelasi: operatiuni mai rapide si o productivitate crescuta.

Atat modelele standard de stivuitoare marca Yale, cat si cele proiectate pentru aplicatii speciale, pot fi echipate cu elemente de asistare a operatorului si de avertizare a pietonilor.

– Cabina cu design ergonomic ce asigura o vizibilitate excelenta in toate directiile;

– Semnalizare intermitenta, alarma si marcaje reflectorizante;

– Lumini intermitente fata/spate si indicatoare luminoase de avertizare a pietonilor (Blue Point si Red Zone);

– Sistem inovator de detectare a obiectelor – senzorii identifica prezenta imediata a obstacolelor si reduc automat viteza stivuitorului pana la un nivel de siguranta;

– Dispozitive retrovizoare pe catarg si camere video pentru o manipulare precisa.

Operatiuni eficiente intr-un mediu neprietenos

Mediul de lucru din constructii, cu mult praf, a reprezentat mereu o provocare pentru producatorii de stivuitoare. Problemele cu uzura rapida a componentelor si a sistemelor de racire, precum si disconfortul operatorului, sunt toate cauzate de prezenta prafului.

Caracteristicile stivuitoarelor Yale proiectate pentru a depasi problema prafului:

– La cerere, ventilator de racire cu curatare inversa automata pentru a reduce praful provocat de acesta;

– Ungere automata pentru a indeparta praful din zonele critice de uzura;

– Capota ventilata pentru protectie impotriva prafului si a murdariei;

– Cabina presurizata cu filtru separat, usor de curatat.

Manipuleaza cu grija, minimizeaza riscul de deteriorare

Betonul prefabricat, tevile din ciment, caramizile sau alte materiale fragile de constructii reprezinta bunuri valoroase care trebuie manipulate cu un risc minim de deteriorare. Pastrand in centrul atentiei optimizarea profitului clientilor sai, Yale ofera:

– Design robust si stabil al catargului si al sasiului pentru a minimiza socurile asupra marfii;

– Furci cu margini rotunjite pentru a manipula materiale cu forma cilindrica;

– Furci cu protectie din cauciuc pentru a proteja materialele de constructii.

 

Consultantii Vectra, beneficiind de expertiza tehnica a producatorului de stivuitoare Yale, pot proiecta solutii personalizate pentru operatorii din domeniul constructiilor. Pentru cereri de oferta, nu ezitati sa ne scrieti pe adresa vanzari@vectra.ro.

Rasfoiti brosura Yale cu solutii pentru industria constructiilor.